Homemade Rafaello Heaven

Правих домашни бонбони. За първи път в живота си. Бонбони! Винаги ми се е струвало като нещо невероятно и сложно и отвъд моите кулинарни възможности, но тези невероятни домашни бонбони Рафаело тотално опровергаха негативистичното ми мнение. С две думи- много са лесни! А за вкусни, няма и да споменавам 🙂

Какво ви трябва

1 кенче кондензирано мляко (моето си го купих от един много чудесен руски магазин на ул. Солунска и ул. Цар Борис, в София)

200 грама масло

3-4 чаши кокос (зависи колко малки ще правите бонбоните)

Бадеми (колкото бонбона, толкова бадеми пирнципно, моите не стигнаха и имаше бонбони изненада с бадем и бонбон без изненада)

Какво правите ли? Супер простички пет стъпки:

1. Разбивате омекналото малсо с миксер, докато стане пухкав крем

2. Добавяте кондензираното мляко и 3 чаши кокос и биете докъто стане кремообразно съвършенство.

3. Слагате в камерата на хладилника за 30 мин да стегне, за да може да се манипулира по-лесно.

(Отвярям скоба – кокосът поема много течност, така че в началото може да ви се стори малко редичко, като се напои и стегне в хладилника ще стане чудно!)

4. Изваждате студената вкусна смес… и да… започвате да правите малки топчета с бадемче в средата, които обвивате нежно в кокос. Аз не се славя с като много търпелива, така че моите бонбони са за две хапки, а не за една, както трябва. И все пак вкуснички са 🙂

Това е. Ето как изглежда моето нежно домашно Рафаело 🙂

20131121-232252.jpg

For the first time ever I made homemade bonbons. It always seemed to me as something amazingly complicated and beyond my culinary abilities, but these incredibly delicious Rafaello bonbons proved me wrong. In a nutshell – they are very easy! and oh so tasty!

What you need is:

1 can condensed milk ( I bought mine from a very neat Russian store on  Solunska str and Tsar Boris str  in Sofia)

200 g butter

3-4 cups coconut (depending on how small you make the candy )

Almonds

What do you do ? Super simple five steps:

1. Beat the butter until it is fluffy cream

2 . Add condensed milk and 3 cups  of coconut and beat until all smooth creamy perfection.

3 . Put the in the refrigerator for 30 minutes to tighten, it can be manipulated more easily.

( I am opening a little sidenote – coconut absorbs plenty of liquids , so in the beginning you may feel the mixture is a little too liquid but wait, until the coconut is soaked and the mixture tighten the refrigerator. Promise it will be wonderful!)

4 . Remove the cold delicious mixture from the fridge… and … start making small balls, put the almonds in the middle and roll them  gently in coconut.

That is all. Simple and delicious!

❤ Pet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s