The most amazing pumpkin+carrot soup!

I love soup! It is easy to make, delicious and comforting. As we have been feeling like overstuffed Turkeys in the days after the holidays, I made this soup for lunch today, and it turned out delicious!

What you need:

400 gr Pumpkin

2 big carrots

1/2 cup heavy cream

the juice of half orange or 1 tangerine

1 bud of cardamon

Salt and pepper to taste

What you do:

Peel and cut the carrots and the pumpkin into pieces.

Put to boil in a pot of water with the spices and boil until soft.

When it is boiled, get the bud of cardamon out and season with black pepper to taste.

Put in a blender and blend until smooth, put in the heavy cream and orange juice, and blend a bit more. That is about it!

Serving tips: 

You can serve with feta cheese or with roasted pumpkin seeds.

Enjoy!

DSC_0044_Fotor

===

Много обичам супа! Прави се лесно, вкусна е и е много лека и успокояваща. Тъй като се чувстваме като надути пуйки след празниците, днес направих тази супа за лекичък обяд, и стана чудна!

Какво ви трябва:

400 гр тиква

2 големи моркова

1/2 чаша сметана

сок от 1/2 портокал или една мандаринка

1 кардамонче

сол и пипер на вкус

Какво правим:

Тиквата и морковите се обелват и нарязват на парчета.

Слагат се в тенджера с подсолена вода да врат докато омекнат напълно.

Когато са сварени изваждате кардамончето и слагате черен пипер.

Слагате в блендер или пасирате с пасатор докато се получи гладка крем супа. Слагате сметаната и сокът от портокал и пасирате още лекичко. Това е!

Идеи за сервиране:

Можете да сервирате с натрошено сиренце или с препечени тиквени семки (или и двете).

Да ви е сладко!

DSC_0054_Fotor

photo (2)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s