Доставка с превозвач: как и колко?

Много бърз пост относно доставка от Англия до България с превозвач. Защото няма как да не споделя как всъщност се получи по пощата това, и достваката струва 2.49 лв.

Screen Shot 2015-01-30 at 2.16.21 PM

За информация, който не следи страницата във Facebook и Instagram , това е мини-haul от Boots, който направих по време на януарските намаления – две палитри на Sleek MakeUP (бяха buy one, get one half off), очна линия и праймър за очи на Soap & Glory (бяха buy one, get one half off, a с купон очната линия излезе for free) и кърпички на Simple Skincare, за които всички казват, че са невероятни (и бяха на разпродажба за 1.29), лакът на Essie Nail Polish е подарък от Boots и идва с ваучер за 2 паунда за продукти на Essie.
С две думи, спестих почти толкова, колкото и изхарчих.

Проблемът с Boots, или другите онлайн магазини в Англия е, че доставката до БГ (ако изобщо има такава) коства повече от продуктите, които си купувате. И така… има решение- превозвач. Ели от Maquilab ме светна преди няколко месеца и от тогава всичко е прекрасно.

Когато имам нещо, което да бъде доставено до България използвам Shopper.bg/. Не съм спонсорирана, не са ми плащали, просто съм много доволна и ги препоръчвам.

Какво се случва:

– Регистрирате се и получавате личен номер.

Когато си пишете името в адреса за доставка при поръчката, слагате номера пред името си:

Name:       ID Ime Familia (Примерно 1234 Pet Panda)

– Когато слагате адреса за доствака, пишете адреса на Shopper в Англия, там ще бъде доставена вашата пратка.

– От  Shopper ви изпращат мейл със снимка на пакета, когато пристигне на адреса. (за да сте спокойни, че доставката е получена)

– Когато пратката е в БГ и ви чака, получавате мейл и смс, за да си я вземете. Обикновено превоза отнема около 4-5 дни, до седмица. На сайта на Shopper има план-график.

Офисът в София е на бул. Черни  Връх, като пратките се получават само четвъртък и петък в определни часове, което е единствената драма.

Има офиси в Пловдив и Варна. За детайли, цък тук.

Цените са 2.49 лв за килограм. До сега не съм поръчвала по-тежки неща, така че винаги съм плащала толкова.

Много се надявам да съм ви била полезна.

И да уточня, за да спестя негативните коментари – аз съм абсолютно ЗА и подкрепям локални производители, малки магазинчета и български продукти, но когато нещо в UK е два пъти по-евтино от колкото в БГ, предпочитам да си спестя едни пари. Това е 🙂

В допълнение, още много информация има в тема в БГ-мама, посветена точно на превозвачи – как, какво и колко. Цък тук. (Отново благодарности на Ели, тя е гуруто, аз само споделям!)

blog signature

13 comments

  1. Привет! Имат офиси в Пловдив и във Варна.
   Мерси, за въпрса, бях пропуснала, сега допълних инфото. 🙂

 1. Мноого полезен пост! А би ли споделила и какви други неща (и разбира се сайтовете) си поръчваш, използвайки тази услуга? :)) Благодаря предварително!

  1. Привет! Радвам се, че е полезен 🙂

   Аз така получавам My Little Box всеки месец. Иначе може от всеки магазин или сайт, който доставя само в Англия или има много скъпа доставка до България.
   Хвърлила съм око на H&M Home, но чакам голяма разпродажба. Сега гледам сватбени неща от http://www.johnlewis.com/ и http://www.selfridges.com/. Също така и http://www.paperchase.co.uk/ ми е любим. Използвах го този месец от boots.co.uk. защото имат безумни разпродажби! Зависи какво си търсиш 🙂

 2. Мерси за поста. Хич не ми хареса това за определени часове и дни, а и офиса им на Ч. връх.. Можеше да включиш че има опция с куриер и още няколко неща търсих на сайта, които не беше отбелязала – вече не помня какви .. Все пак е единствената опция за да се сдобия с така желания ми Soap&glory засега и сигурно ще тр. да се примиря.. Може да погледна и други превозвачи де, сега вече като знам за какво става въпрос..

  1. О, то има и многоо други превозвачи, които доставят и до още градове, и сигурно и по-често от веднъж на седмица има доставки. Със сигурност има какво още да се пише, но идеята тук беше да се започне от някъде и да опиша какво и как правя аз. За това съм сложила и линк към БГ-мама (the fount of all knowledge!) защото аз не претендирам да знам всичко, а те знаят 🙂
   И все пак… надявам се да съм била поне от части полезна. 🙂

   1. O, да, да, много е полезен. Просто имаше няколко неща които можеш да допълниш, ама вече и аз толкова помня..
    А линка за бгмама имаше ли го от самото начало?? Щото аз попаднах на темата после в търсене на други превозвачи, но като гледам само твойте и грабко са изгодни..
    Можеш ли поне да ми кажеш часовете за получаване, че нещо не мярнах график.. ако са в раб.вр просто няма шанс..

   2. часовете са – Четвъртък до 20:00ч. и Петък от 08:00ч. до 14:00ч., като има и изключения. Има възможност след работа единия ден или рано сутрин преди работа другия. За щастие ако имаш познати накъде в квартала, те също могат да ти вземат пратката, ако се обадиш предварително и предупредиш. ( аз така направих последния път с кутията :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s