Baking time: Shortbread cookies

 

 

I am such a huge fan on shortbread cookies, Walkers in the UK are my fave cookies ever, in the whole world! But I have always thought it is such a complicated and easy to mess up thing to bake, so I never tried. Today I actually decided that I am going to try, as I really wanted to bake cookies, and looking through the internet I found this super easy recipe at the Joy of Baking , and guess what, they turned out to be easy and so very delicious. Get that Walkers!

==

Много обичам shortbread сладки и мога да кажа, че докато живях в Англия и открих Walkers, те се превърнаха в най-любимите ми сладки на целия свят. До сега винаги съм си мислела, че да се направят е много сложно и лесно за объркване и провал. Днес, твърдо-решена да направя сладки намерих една рецепта в Joy of Baking, която изглеждаше супер лесна и проста, реших, месих, пекох и успях!

IMG_20150214_145809

What you need:

2 cups (260 grams) all-purpose flour

1/4 teaspoon (2 grams) salt

1 cup (226 grams) butter

1/2 cup (60 grams) confectioners sugar

1 teaspoon (4 grams) vanilla extract 

===

Какво ни е нужно:

2 чаши брашно

1/4 ч.л. сол

1 чаша масло 

1/2 чаша пудра захар

1 ч.л. ванилия

IMG_20150214_152044

What we do:

Set oven to 180 C. Cover a baking sheet with baking paper.

In a separate bowl mix flour and salt.

Beat roomtemperature butter with icing sugar and vanilla until smooth and creamy texture is achieved.

Mix the dry ingredients with the butter mixture and beat with mixer. It can be a bit crumby, so get your hands dirty and knead until smooth and nice texture. ( You can put in the fridge for a bit, to get hard and easy to roll. I didn’t do this and was completely fine)

Flour your working surface and roll the dough to about 1/4 inch (about a centimeter). Cut dough in the shapes you want – it is Valentine’s day today, so I am a bit heart obsessed. Transfer carefully the cut dough shapes to the baking sheet. Leave at least an inch between the cookies, as they will expand a bit.

Bake about 8-10 mins or until the edges of the cookies are golden. The more you bake, the more crispy the cookies will be.

Leave to cool on a cooling rack and… enjoy!

===

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене на голяма плоска тава.

В отделна купа разбъркайте брашното и солта.

В друга купа започнете да биете маслото с миксер, когато стане кремообразно, добавете захарта и ванилията. Когато се получи гладка смес добавете и брашното. Може да се получи трошливо тесто, тогава си изцапайте ръчичките и месете до получаване на еднородно и твърдо тесто. Ако има нужда и е меко, сложете да стегне за 10тина минути в хладилника, аз лично не направих така и пак се получи.

Набрашнете работния плот и разточете тестото до около един сантиметър дебелина. Разрежете с формички, аз си избрах сърчица, защото е Свети Валентин, иначе можете да нарежете в каквито форми искате.

Сложете нарязаните форми тесто на тавата и подредете на разстояние около 3-4 см поне, тъй като ще се надуят малко.

Печете около 8-10 мин или докато не станат златни по ръбчетата.

Изчакайте да изстинат и се насладете на вкусотията, която се сътворили!

blog signature
 

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s